Wat is de ideale locatie om een kantoor te huren in Brussel?

 • Door Lynn Mikolajczak
 • maandag 17 december 2018

Een kantoor huren in Brussel? Brussel kent verschillende stadsdelen, Brussel Zuid, Brussel Centrum, Brussel Airport, enz. Waar moet je dan je kantoor gaan huren? Dat lees je allemaal in deze blog. SKEPP wilt voor jou de zoektocht naar de meest geschikte kantoorunit, kantoorruimte of coworking werkplek vergemakkelijken. Daarom lichten we een aantal stadsdelen in Brussel voor je uit en lijsten de voor- en nadelen van een kantoor huren in het desbetreffende stadsdeel voor je op.


De beste kantoorlocaties om een kantoor te huren in Brussel

De stadsdelen in Brussel die we in deze blog zullen uitlichten zijn: Brussel Airport, Brussel Centrum en Brussel Zuid. Na het lezen van deze blog ben je volledig op de hoogte van de voor- en nadelen van de stadsdelen en ben je al een stap dichter in de keuze van het beste stadsdeel om jouw kantoor te huren. Er is namelijk zoveel keuze in Brussel, omdat veel bedrijven zich willen vestigen in de politieke hoofdstad van Europa en de hoofdstad van België. Na het lezen van dit blog kun je direct een bedrijvencentrum kiezen waar jij een kantoor wilt huren. Lees ook zeker de andere blog over de andere stadsdelen van Brussel:


Blog: Een kantoor te huur in Brussel I

Brussel heeft het allemaal

Brussel, de hoofdstad van België én van de Europese Unie. Brussel is rijk aan bezienswaardigheden, cultuur en geschiedenis. Dagelijks vind je hier honderden tot duizenden toeristen. Ook economisch gezien is Brussel dus een strategische plaats, gezien de centrale ligging, om je kantoor te huur als onderneming te vestigen. Je bevindt je niet voor niks in het hart van België. Ten slotte is de mobiliteit hier ook top. Vele stations, een meer dan uitgebreid bus-, metro- en tramnetwerk. En als kers op de taart niet te vergeten de luchthaven van Zaventem

Brussel is enorm. Daarom kan het een hele opgave zijn om hier op de geschikte plaats een kantoor te huren. Waar je moet namelijk beginnen? Gelukkig is SKEPP zich daarvan bewust. Wij zetten 3 stadsdelen in de kijker met hun meest populaire bedrijvencentra. Hier vind je ongetwijfeld jouw ideale locatie om je kantoor of werkplek te huren.

Herikerbergweg 292 0277Openingshal een must in het kantoorpand.

Brussel Airport met zijn grootste troef, de luchthaven van Zaventem

Brussel Airport heeft dé troef in handen voor elke onderneming die nog meer een klein beetje internationale ambities heeft. We hebben het dan natuurlijk over de Luchthaven van Zaventem. Dagelijks vertrekken en komen hier duizenden (zaken)mensen aan. Ideaal om naast je nationale zakenrelaties internationale contacten op te bouwen. SKEPP heeft een divers aanbod aan kantoren te huur in Brussel Airport. Voor ieder is er wat wils. 

Het bedrijvencentrum aan de Leonardo Da Vincilaan is een voorbeeld van een heel strak, professioneel, typisch business center. Je hebt er alles wat je nodig hebt, zonder te veel poespas, en de aanwezige services zijn van hoog niveau. Denk maar aan postverwerking, telefoonbeantwoording, 24/7 toegang, schoonmaakdiensten, enz. Als je hier een kantoor huurt kun jij je volledig focussen op je core business en je onderneming naar een hoger level tillen.

Anna van Buerenplein 41 7177
Kantoorpand waar ingespeeld wordt op netwerken. 

Het kantoor te huur aan Brussels National Airport is een voorbeeld van een bedrijvencentrum in een iets moderner kader. In dit business center wordt ook meer ingespeeld op netwerken. Dat merk je aan de services zoals een tailor, droogkuis, een restaurant voor zakenlunches en een gezellige bar. Door hier een kantoor te huren kun je werken aan nationale en internationale contacten leggen in een professioneel, modern kader.

Met het huren van een kantoor aan de Pegasuslaan 5 in Diegem maak je dan weer deel uit van een echte community die zich uitstrekt over heel Vlaanderen. Advies, samenwerkingen, coworking, langdurige partnerships zijn dan ook niet ongewoon in dit kantoor.


Beschikbare aanbod Brussel Airport

Met het huren van een kantoor in Brussel Centrum geniet je van het stadsleven

Met een kantoor in Brussel Centrum huur je middenin het bruisende stadsleven van Brussel. Je bent er omringd door winkels, restaurants, hotels, enz. Ook heeft Brussel Centrum veel cultuur te bieden. Zo vind je er alle bezienswaardigheden waarvoor Brussel gekend is. Denk maar aan het Atomium, Manneke Pis, de Grote Markt, het Koninklijk Paleis en nog zoveel meer.  Eens je een kantoor huurt  in Brussel Centrum wil je niets meer anders, geloof ons!

De bereikbaarheid in Brussel Centrum is dan ook ideaal. Via de E40 en E19 reis je gemakkelijk naar Antwerpen, Gent, Brugge en Charleroi. Ook het openbaar vervoer is talrijk aanwezig. Vele meetings, netwerkmogelijkheden en samenwerkingen zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met het huren van een kantoor in Brussel Centrum.

Grote Voort 293 8570Is jouw kantoorpand voorzien van vergaderruimte?

In de Drukpersstraat huur je bijvoorbeeld een kantoor net naast het Warandepark. Zo heb je toch ook een stukje natuur middenin het bruisende stadsleven van Brussel Centrum. De ideale uitlaatklep tijdens de middag. Maak een ontspannende wandeling in de natuur om je hoofd even leeg te maken of je creativiteit een boost te geven.

Hou je van een hechte community? Dan is het huren van een kantoor aan de Regentlaan iets voor jou. Vooral als je net nieuw bent in Brussel Centrum kan zo een grote stad nog al overweldigend zijn. Een community in het bedrijvencentrum zelf is dan ideaal om je wegwijs te maken in Brussel Centrum.

Wil je genieten van de voordelen van Brussel Centrum maar wil je liever wat wegblijven van de dagdagelijkse drukte? Een kantoor huren aan de Congreslaan is dan de ideale locatie. Het beschikt namelijk over een gezellige patio. Zo kun je toch even de buitenlucht opzoeken wanneer je er nood aan hebt.


Beschikbare aanbod Brussel Centrum

Prins Bernhardplein 200 0091De inrichting van dit kantoorpand volledig voorzien van internationale details.

Ook met een kantoor in Brussel Zuid ga je internationaal, maar dan met de trein

Is vliegen niet zo jouw ding maar wil je toch jouw internationale ambities nastreven. Met een kantoor huren in Brussel Zuid is dat allemaal mogelijk. Door een kantoor te huren in Brussel Zuid lig je dicht gevestigd tegen het station Brussel-Zuid. Het station Brussel-Zuid is hét knooppunt van internationale en nationale treinen. Zo neem je er de Eurostar, InterCityExpress, Thalys en TGV. Ook is er een overvloed aan mogelijkheden qua metro, premetro, tram en bus. Naar waar je ook moet, je hebt altijd wel een verbinding richting je eindbestemming. 

Met een gehuurd kantoor aan de Place Marcel Broodthaer kun je direct aan de slag. De kantoorruimtes zijn volledig gemeubileerd en klaar voor gebruik. Het business center vindt het creëren van een community belangrijk. Daarom is er een plek speciaal voor samenwerkingen ingericht. Spreek dus gerust eens af met de andere huurders. Net zoals jij zijn de andere huurders ook op zoek naar groei en succes. Wie weet wat je allemaal samen kunt bereiken.


Beschikbare aanbod Brussel Zuid

Herengracht 418 7524Ee volledig ready voor gebruik kantoor huren!

Wat is de beste plek om een kantoor te huren?

Elke locatie in de stad Brussel heeft zijn voor- en nadelen. Om nog even duidelijk een beeld te krijgen van de voor- en nadelen heeft SKEPP deze op een rijtje gezet hieronder. Zo kun jij goed overwogen de keuze maken van waar je jouw kantoor wilt huren. Kies je ervoor om een kantoor te huren in Brussel Airport, Centrum of toch Zuid?

 

 Stadsdeel of wijk

 Voordelen

 Nadelen

Brussel Airport

 • Internationale toplocatie

 • Uitstekende bereikbaarheid door ligging aan 2 snelwegen

 • Veel aansluitingen openbaar vervoer

 • Lagere prijzen dan het centrum van Brussel

 • Fraai uitzicht over Zaventem Airport

 • Genoeg parkeerruimte

 • Minder kantoren beschikbaar dan in het centrum, dus wees er snel bij!

 Brussel Centrum

 • Een kantoor huren midden in het centrum

 • Ideale bereikbaarheid met het openbaar vervoer

 • Levendige omgeving met winkels, restaurants en hotels

 • Beperkte parkeerruimte

 • Verkeershinder door drukte in het centrum

Brussel Zuid

 • Internationaal gezien een toplocatie

 • Moderne kantoren en fraai kantoorconcepten

 • Goed te bereiken met eigen en openbaar vervoer

 • Dicht tegen het centrum


 • Beperkte parkeerruimte

 • Drukte in centrum zorgt voor verkeershinder, maar minder dan in Brussel Centrum

 


Normaal gezien moet je nu een goed beeld hebben van de verschillende stadsdelen in Brussel en al een zeker inzicht hebben in welk stadsdeel het best past bij jouw onderneming om je kantoor te huren en je er te vestigen. Natuurlijk is een kantoor huren nemen geen eenvoudige beslissing. Daarom staat SKEPP je bij gedurende het hele proces.

Voor algemene informatie of informatie over beschikbaarheden en huurprijzen kan je steeds contact opnemen met de kantoorexperts van SKEPP. Wil je graag een rondleiding in een bedrijvencentrum om de kantoorruimtes en werkplekken te bekijken? SKEPP regelt geheel gratis en vrijblijvend een rondleiding in de te huren kantoren die jij wilt zien op de momenten dat het jou past. Een kantoor huren in Brussel regel je via SKEPP!


Neem contact op!

Kantoorinrichting met Officeplanner

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorinrichting of zoek je enkel wat meubilair voor je kantoor? Ga dan voor Officeplanner! Je richt zelf virtueel je droomkantoor in of vraagt een persoonlijk inrichtingsvoorstel aan door onze Personal Designer. Daarnaast kun je ook direct meubilair bestellen in de webshop. Meer weten over de mogelijkheden van Officeplanner? Download dan gratis de brochure, lees meer over de ongekende flexibiliteit van Officeplanner en wie weet heb jij binnen no-time jouw droominrichting!

Download brochure